Compartir

Lingua de Ternera Gallega estofada ao mencía

Lingua de Ternera Gallega estofada ao mencía
Ingredientes
  • 1.000 g de lingua de “Ternera Gallega”
  • 100 g de cebola
  • 80 g de porro
  • 80 g de cenoria
  • pementa en grao
  • 1 ud de cravo
  • 1 ud de loureiro
  • 3 dl de viño tinto Mencía (D.O. Valdeorras)
  • 2 dl de xerez seco
  • 1 dl de aceite de oliva
  • Sal

Gornición:

  • 150 g de arroz
  • 40 g de cebola
  • 4 ud de acelga
  • 50 g de aceite
Tipo de prato
Segundo

Escaldar a lingua en agua fervendo 20 min. e pelar.
Macerar a lingua durante 24 horas con todas as verduras e o viño.
Cortar a lingua en liscos e dourar en aceite de oliva, refogar as verduras da maceración, engadir os viños y cubrir de auga, rectificar de sal e cocer lentamente 3 horas. Unha vez estofada reducir o caldo (será a súa salsa). Cortar a cebola en cadrados pequenos e refogar no aceite, engadir o arroz e mollar co dobre de agua.
Presentación: Empratar un lisco de lingua e acompañar co arroz envolto nunha acelga, previamente cocida. Salsear.