Compartir

Flan de Queixo Tetilla ao orujo

Flan de Queixo Tetilla ao orujo
Ingredientes
  • 1 litro de leite
  • 8 ovos
  • 150 g de azucre
  • 200 g de Queixo Tetilla
  • limón, laranxa e canela en rama
  • caramelo
  • Augardente de Galicia
Tipo de prato
Postre

Poñemos o leite a quentar coas peles de limón, a laranxa, a rama de canela e o azucre e, sen que chegue a ferver, engadimos o Queixo Tetilla e removemos para que se mesture ben e non se pegue.

A continuación batemos os ovos e mesturámolos co leite, logo de coalo.

Finalmente untamos os moldes con caramelo e un pouco de augardente de Galicia antes de reenchelos coa mestura e cocemos a baño maría no forno a 160 graos uns 30 minutos, se o molde é pequeno. Para facer un molde grande deixar 5-8 minutos máis