Compartir

Cordón Bleu de queixo Arzúa-Ulloa (para 6 persoas)

Cordón Bleu de queixo Arzúa-Ulloa (para 6 persoas)
Ingredientes
  • 12 miniescalopes de tenreira (I.X.P. Ternera Gallega)
  • 6 rebadas de queixo Arzúa-Ulloa
  • 6 magras de lacón galego tradicional (I.X.P. Lacón Galego)
  • 50 g de fariña
  • 2 ovos batidos
  • 100 g de pan relado
  • Sal
  • 1/4 L de aceite de oliva virxe

Gornición: opcional

Tipo de prato
Segundo

Nunha superficie plana sálganse 6 filetes (lixeiramente), e enriba deles ponse o queixo e o lacón. Tápanse cos outros 6 filetes a xeito de sobre e empanamos por esta orde: fariña, ovo e pan relado. Esmáganse un pouco coa escumadeira e frítense nunha tixola de fondo grande co aceite de oliva, a unha temperatura moderada. Acompáñanse con gornición ao gusto: patacas (I.X.P. Pataca de Galicia), ensalada, puré, etc.