Compartir

Bocadillo de Ternera Gallega asada ao estilo tradicional

Bocadillo de Ternera Gallega asada ao estilo tradicional
Ingredientes

Para a tenreira asada:

  • 1,25 kg de agulla de tenreira

Para o adobo:

  • 2 dentes de allo
  • 2 culleradas de perexil picado
  • 1 folla de loureiro
  • 1 vaso de vino branco DO Monterrei

Para o asado:

  • 2 cebolas grandes picadas
  • 3 cenorias
  • 1 cabeza de allo partida en dous
  • 0,1 l aceite de oliva suave
  • 0,2 l caldo de carne
  • 25 g manteiga de porco
  • sal grosa

Para os bocadillos:

  • 4 pans estilo molete
  • 2 pementos vermellos
  • 400 g pementos DOP Herbón
  • aceite de oliva
  • sal grosa
Tipo de prato
Primeiro

Mazar nun morteiro o allo co perexil e untar a carne, engadir o viño branco e o loureiro. Cubrir con papel film e deixar en adobo, durante a lo menos 24 horas, na neveira.

Escorrer a carne do adobo, sazonala e dourala nunha tixola por todas as súas caras con aceite de oliva. Engadir as verduras e a manteiga de porco, douralas. Pasar todo o conxunto a unha placa de asar, verter por encima todo o xugo do adobo e cubrir con papel sulfurizado ou papel de aluminio.

Asar no forno a 150º C durante unha hora; retirar o papel de aluminio e asar outra hora máis, volteando a carne cada 20 min., ata que estea tenra. Deixar repousar un par de horas a temperatura ambiente. Esfiañar a carne, mesturándoa ben cos xugos do asado.

Ao mesmo tempo que a carne, asar os pementos vermellos cun pouco de sal e aceite no forno e pelalos.

Retirar as verduras do asado e esmagar os allos e un pouco de cebola sobre os pans de bocadillo, previamente quentados e partidos.

Encher os pans coa carne asada esfiañada e cubrir de anacos de pemento asado.

Acompañar de pementos de Herbón recentemente fritos con sal grosa.