Información xeral

Empresas elaboradoras

Receitas

DOP Monterrei
Documentación técnica

O especial microclima de Monterrei, xunto cos solos, as variedades de uva e a creatividade dos adegueiros fan que  estes viños posúan unha marcada personalidade. Uns viños que proporcionan unha experiencia deliciosa digna de compartir.


Medio Natural

A zona de produción está enclavada na comarca de Verín, ao sur da provincia de Ourense e ten  dúas subzonas: o Val de Monterrei e a Ladeira de Monterrei

As condicións climáticas, entre as que hai que destacar as baixas precipitacións e elevadas temperaturas durante o verán, con valores para ambos os parámetros bastante diferentes aos doutras zonas vitivinícolas de Galicia, supoñen unhas condicións excelentes para o desenvolvemento das vides.

As variedades utilizadas son autóctonas e están perfectamente adaptadas ás condicións edafolóxicas e climáticas da zona, achegando aos viños elaborados unhas propiedades  fisicoquímicas e sensoriais con identidade propia da zona de produción.

Ao longo dos séculos os viticultores buscaron as mellores zonas para o cultivo e someteron estes terreos ás correccións necesarias para mellorar a súa fertilidade. Isto, unido a unha elaboración baseada nos métodos tradicionais á que se engadiu o uso da moderna tecnoloxía enolóxica, permite que os viños da DO Monterrei manteñan elevados niveis de calidade e identidade propia.
 

Materias primas

+

As variedades de uvas empregadas son: 

  • Para o branco: Godello, Treixadura, Dona Branca, Albariño, Loureira, Branca de Monterrei e Caíño Branco
  • Para o tinto: Mencía, Tempranillo (Araúxa), Merenzao, Caíño Tinto e Sousón

Características do produto

+

Os viños brancos son corpulentos, aromáticos, de cor amarela dourada ou pallosa, cunha graduación alcohólica media próxima aos 13 graos, plenos, saborosos, equilibrados en acedume e con moi boa persistencia.

Os tintos de Monterrei caracterízanse por ter cor púrpura, agradable aroma a froitas vermellas ou negra, con bo equilibrio alcohol-acidez. Maioritaritamente son viños novos pero cada vez se están a elaborar máis tintos sometidos a procesos de envellecemento en barrica

A Salgueira

CREGO E MONAGUILLO

Albarellos

TERRAS DO CIGARRÓN
VALDERELLO
PAZOS DEL REY

Cabreiroá

VINOS LARA

Casas dos Montes

QUINTA DO BUBLE
TRASDOVENTO

Castrelo do Val

MANUEL VÁZQUEZ LOSADA
FRANCO BASALO

Mandín

COUTO MIXTO

Mourazos

PAZO DE VALDECONDE

O Rosal

TABÚ
LADAIRO
ADEGAS TERRAE
TRIAY

Oímbra

QUINTA SOUTULLO
O CABILDO

Pazos

GARGALO
TAPIAS MARIÑÁN
PAZO DAS TAPIAS

Queizás

DANIEL FERNÁNDEZ

Tamagos

MADREVELLA
ABELEDOS

Verín

QUINTA DA MURADELLA

Vilaza

FRAGAS DO LECER
CASTRO DE LOBARZÁN
VIA ARXÉNTEA
Receita