IXP "Licor Café de Galicia"

Información xeral

Empresas elaboradoras

Receitas

IXP Licor Café de Galicia
Documentación técnica

O licor café é unha das marcas gastronómicas de Galicia, trátase dunha bebida con gran tradición na comunidade.

A súa historia vai unida á historia do rural galego onde todo se aproveitaba para sacar o maior partido posible.

O licor café é o rei das sobremesas galegas, en calquera festexo familiar nunca falta unha botella deste prezado elixir.


Medio Natural

A área xeográfica delimitada da indicación xeográfica Licor Café de Galicia, na que se debe producir a uva e, como  subproductos da  vinificación, os bagazos e leas e na que se debe realizar o seu destilado así como a elaboración e o envasado, abarca todo o territorio da Comunidade Autónoma de Galicia.

A zona de cultivo, as condicións climáticas e edafolóxicas, así como as variedades de uva utilizadas e o territorio onde se cultiva condicionan as características do produto obtido.
 

Materias primas

+

O Licor Café é unha bebida espirituosa obtida a partir de augardente de bagazo amparada pola Indicación Xeográfica “Orujo de Galicia” (mínimo 25% do alcohol total) e alcohol etílico de orixe agrícola mediante maceración e/ou destilación do alcohol en presenza de café de torradura natural.

Está prohibida a utilización de café torrefacto e a adición de calquera extracto, concentrado ou outro produto substitutivo do café de torradura natural.
 

Características do produto

+

As características organolépticas son as seguintes:

  • Aspecto: limpo.
  • Cor: pode variar dende tostada ámbar a tostada caoba.
  • Aroma: intenso, fino, delicado, saboroso, amplo, con recordos a café recentemente tostado, cacao e chocolate, nun fondo dun destilado de augardente de bagazo fino e elegante.
  • Sabor: doce, con recordos do destilado, denso, envolvente,  cremoso e persistente, con predominio das notas a café e a caramelo e recordos a chocolate ou cacao. Pode presentar tamén algún matiz final amargo pero elegante.
     

Non hai información dispoñible.

Receita