Novas

Poden participar as DO ou IXP dos viños galegos

A data límite para remitir os boletíns de inscrición é o 11 de setembro

Constitución do Consello Regulador provisinoal

Vén de publicarse no Diario Oficial de Galicia a IXP impulsada pola Federación Gallega de Asociaciones de Fabricantes de Pan (Fegapan), que foi apoiada dende os inicios pola Xunta.

A orde nomea, ademais, un Consello Regulador provisorio, que abrirá os distintos rexistros de produtores de trigo, muíños e panadarías para lograr que este ano xa se poida atopar no mercado pan identificado como Pan Galego.

Imaxe do encontro

Hai uns días tivo lugar no Pazo de Quián, en Sergude, a primeira reunión constitutiva da mesa de traballo para a elaboración da norma técnica do queixo artesán, que deberá recollerse no Decreto polo que se regula a artesanía alimentaria, publicado no DOG en febreiro deste ano.

A peza de queixo San Simón é polo de agora de edición limitada

Con esta singular cata a cargo de mestras e mestres queixeiros, xornalistas gastronómicos e responsables de grandes distribuidoras de alimentación e de espazos gourmet, e a iniciativa da Consellería de Medio Rural, quérense avaliar as características organolépticas, a viabilidade e as posibilidades no mercado do San Simón dá Costa máis intenso. Unha peza ata de agora non comercializada, que é froito do respecto á tradición e do mimo artesanal resultado de conxugar o leite de vaca das razas Rubia Galega, Pardo-Alpino e Frisona, o afumado en madeira de bidueiro e un laborioso proceso de elaboración e maduración que durou máis dun ano.

Stand da Agacal o pasado ano en Fruit Attraction

Convida á participación das empresas que comercializan produtos amparados por algunha denominación de orixe ou indicación xeográfica protexida.

Foto: patacadegalicia.es

Os cambios principais consisten na ampliación da área de produción a toda a comunidade autónoma e a introdución de dúas novas variedades, a Agria e a Fina de Carballo.

A Agacal constrúe tres invernadoiros para prácticas de produción ecolóxica en centros escolares

No marco dun plan piloto aprobado en novembro de 2019, a Axencia Galega da Calidade Alimentaria (Agacal) instalou tres invernadoiros en centros educativos dos denominados CRA (colexios rurais agrupados) de Tomiño, Coristanco e Ribadavia.

Todo a punto para que comece en Vigo o primeiro concurso para bloggers gastronómicos

Promocionar os produtos con DOP e IXP é o obxectivo principal deste evento

O Pan Galego contará cun selo de calidade

Nas vindeiras semanas aprobarase o regulamento da IXP Pan Galego e do seu consello regulador e nomearase un consello regulador provisional, co que comezará a súa andaina esta indicación xeográfica protexida. 

Os representantes do sector presentaron hoxe a documentación para a súa tramitación.