Novas

Galicia elixe os mellores queixos e meles con certificacion de orixe do 2021

Organizadas pola Consellería do Medio Rural a través da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, coa colaboración dos consellos reguladores da IXP Mel de Galicia, DOP Queixo Tetilla, DOP Arzúa-Ulloa, DOP San Simón da Costa e DOP Cebreiro; a XX Cata dos Meles e a XXIV Cata dos Queixos daba a coñecer aos seus gañadores o pasado 17 de decembro.

Cata Queixos e Meles Galicia 2021 foto 1

Entre os días 1 e 3 de decembro, dous paneis compostos por sete expertos foron os encargados de avaliar sensorialmente, e totalmente a cegas, as 43 mostras de mel e as 51 mostras de queixo presentadas á XX Cata dos Meles e á  XXIV Cata dos Queixos de Galicia

Cata de meles da IXP Mel de Galicia de 2021 inicio

Este é o breve perfil profesional das sete persoas expertas que compoñen o panel de cata dos meles acollidos á IXP Mel De Galicia. 

Recollida de mostras da Cata dos Queixos e Meles de Galicia 2021

Dende o día 23 de novembro e ata o vindeiro xoves, 2 de decembro, o persoal da Axencia Galega da Calidade Alimentaria, en colaboración cos técnicos dos consellos reguladores, recollerán 94 mostras de 55 marcas para a fase de cata e a cata final

Presentación do stand de Medio Rural en Xantar 2021

Entre os produtos que se poderán degustar está o mel, carnes (por primeira vez haberá unha degustación de vaca galega e boi galego), augardentes, produtos ecolóxicos, pan, patacas, grelos, queixos, castañas, viños, augardentes e licores tradicinais de Galicia.

Programa xenerico Xornadas Horta novembro 2021

As xornadas terá un marcado carácter técnico, nas que se abordarán aspectos como a microbioloxía do solo ou a organización da produción e canles de comercialización.

Cata Meles Galicia 2021

Nesta cata poderán participar os meles envasados polas industrias inscritas no rexistro da indicación xeográfica protexida Mel de Galicia.

Cata Queixos Galicia 2021

Nesta cata poderán participar os queixos elaborados polas industrias inscritas nos rexistros de cada unha das catro denominacións de orixe protexidas existentes na Comunidade Autónoma de Galicia.

O director da Agacal saúdo ao ministro Luis Planas

No stand participan 37 coexpositores, dos cales 15 son adegas e 22 empresas do sector agroalimentario, que ofrecerán catas e degustacións ata o 21 de outubro.