Inicio

  • IXP Pataca de Galicia
  • IXP Mel de Galicia
  • IXP Pan Galego
  • IXP Faba de Lourenzá
  • IXP viño augardente de galicia
  • viño monterrei
  • DOP Pemento de Herbón
  • IXP Tarta de Santiago
  • Capón de Vilalba
  • Rías Baixas
  • Ribeiro
  • IXP Viño da Terra de Barbanza e Iria
  • C.R. Agricultura Ecolóxica de Galicia
  • IXP Lacón Gallego
  • viño ribeira sacra
  • IXP ribeiras do morrazo
  • viño da terra de betanzos
  • IXP Pemento da Arnoia
  • IXP Pemento do Couto
  • DOP San Simón da Costa
  • IXP licor cafe de galicia
  • IXP Pemento de Oímbra
  • IXP Pemento de Mougán
  • viños valdeorras
  • IXP Grelos de Galicia
  • IXP Pan de Cea
  • IXP augardente de herbas de galicia
  • IXP licor de herbas de galicia
  • DOP Queixo Tetilla
  • IXP Ternera Gallega
  • Vaca Gallega / Buey Gallego
  • IXP Castaña de Galicia
  • DOP Arzúa-Ulloa
  • DOP Cebreiro
  • viño da terra val de miño ourense

Novas

Consulta as nosas novas para estar informado das noticias e eventos de maior actualidade

1

Organizadas pola Axencia Galega da Calidade Alimentaria (AGACAL), dependente da Consellería do Medio Rural, coa colaboración dos consellos reguladores das catro denominacións de orixe protexidas de queixos existentes en Galicia —Queixo Tetilla, Arzúa-Ulloa, San Simón da Costa e Cebreiro— e o consello regulador da Indicación Xeográfica Protexida Mel de Galicia; a Cata oficial dos Queixos celebrábase entre os días 10 e 11 de decembro en Santiago de Compostela, seguida da Cata oficial dos Meles de Galicia, datada no día 14 de decembro na mesma ubicación. Tanto a XXIII Cata dos Queixos coma a XIX Cata dos Meles, baseáronse nun sistema de precata ou cata de selección e nunha cata final.

Pazo Lalón, da adega Pazo Lalón, S.L. na categoría de brancos, e O Prómine Singular, de Bodegas Petrón, S.L. na de tintos, foron recoñecidos cos Acios de Ouro aos Mellores Viños de Galicia deste 2020

Poñer en valor os viños, augardentes e licores tradicionais elaborados fundamentalmente con uvas de variedades autóctonas, así coma resaltar o saber facer dos adegueiros e augardenteiros galegos, é obxectivo polo que tódolos anos a Consellería do Medio Rural pon en marcha as Catas de Galicia 2020, a través da Axencia Galega da Calidade Alimentaria —Agacal—.

catadores

Medio Rural continúa cos seus desprazamentos ás sedes dos consellos reguladores das denominacións de orixe vitivinícolas, para poder entregar de xeito individualizado os premios correspondentes coas Catas de Galicia 2020. O día 19, na Cidade da Cultura, entregaranse as distincións das augardentes e licores tradicionais, canda os galardóns aos mellores viños tinto e branco.

Receitas

Descubre as receitas que podes elaborar cos nosos produtos con denominación de orixe ou indicación xeográfica protexida, produtos ecolóxicos e produtos artesanais