Inicio

  • DOP Cebreiro
  • Ribeiro
  • IXP Lacón Gallego
  • Vaca Gallega / Buey Gallego
  • IXP Viño da Terra de Barbanza e Iria
  • IXP augardente de herbas de galicia
  • IXP viño augardente de galicia
  • IXP Pan Galego
  • IXP ribeiras do morrazo
  • viño da terra val de miño ourense
  • IXP Pemento do Couto
  • IXP Pemento de Mougán
  • IXP Pemento da Arnoia
  • IXP Castaña de Galicia
  • IXP Ternera Gallega
  • DOP Pemento de Herbón
  • DOP Arzúa-Ulloa
  • viño da terra de betanzos
  • C.R. Agricultura Ecolóxica de Galicia
  • IXP Tarta de Santiago
  • viños valdeorras
  • IXP Faba de Lourenzá
  • IXP Pemento de Oímbra
  • viño ribeira sacra
  • IXP Pan de Cea
  • DOP San Simón da Costa
  • Capón de Vilalba
  • IXP Pataca de Galicia
  • DOP Queixo Tetilla
  • viño monterrei
  • IXP Mel de Galicia
  • IXP licor cafe de galicia
  • IXP Grelos de Galicia
  • Rías Baixas
  • IXP licor de herbas de galicia

Novas

Consulta as nosas novas para estar informado das noticias e eventos de maior actualidade

1

Organizadas pola Axencia Galega da Calidade Alimentaria (AGACAL), dependente da Consellería do Medio Rural, coa colaboración dos consellos reguladores das catro denominacións de orixe protexidas de queixos existentes en Galicia —Queixo Tetilla, Arzúa-Ulloa, San Simón da Costa e Cebreiro— e o consello regulador da Indicación Xeográfica Protexida Mel de Galicia; a Cata oficial dos Queixos celebrábase entre os días 10 e 11 de decembro en Santiago de Compostela, seguida da Cata oficial dos Meles de Galicia, datada no día 14 de decembro na mesma ubicación. Tanto a XXIII Cata dos Queixos coma a XIX Cata dos Meles, baseáronse nun sistema de precata ou cata de selección e nunha cata final.

Pazo Lalón, da adega Pazo Lalón, S.L. na categoría de brancos, e O Prómine Singular, de Bodegas Petrón, S.L. na de tintos, foron recoñecidos cos Acios de Ouro aos Mellores Viños de Galicia deste 2020

Poñer en valor os viños, augardentes e licores tradicionais elaborados fundamentalmente con uvas de variedades autóctonas, así coma resaltar o saber facer dos adegueiros e augardenteiros galegos, é obxectivo polo que tódolos anos a Consellería do Medio Rural pon en marcha as Catas de Galicia 2020, a través da Axencia Galega da Calidade Alimentaria —Agacal—.

catadores

Medio Rural continúa cos seus desprazamentos ás sedes dos consellos reguladores das denominacións de orixe vitivinícolas, para poder entregar de xeito individualizado os premios correspondentes coas Catas de Galicia 2020. O día 19, na Cidade da Cultura, entregaranse as distincións das augardentes e licores tradicionais, canda os galardóns aos mellores viños tinto e branco.

Receitas

Descubre as receitas que podes elaborar cos nosos produtos con denominación de orixe ou indicación xeográfica protexida, produtos ecolóxicos e produtos artesanais