Inicio

  • IXP Faba de Lourenzá
  • IXP Pemento de Mougán
  • IXP Pemento da Arnoia
  • DOP San Simón da Costa
  • IXP Castaña de Galicia
  • IXP Pemento de Oímbra
  • DOP Arzúa-Ulloa
  • IXP Pan de Cea
  • DOP Cebreiro
  • viño da terra val de miño ourense
  • viño ribeira sacra
  • IXP augardente de herbas de galicia
  • viños valdeorras
  • Rías Baixas
  • IXP Ternera Gallega
  • IXP Pan Galego
  • Capón de Vilalba
  • viño monterrei
  • IXP Pataca de Galicia
  • IXP Grelos de Galicia
  • Ribeiro
  • IXP Viño da Terra de Barbanza e Iria
  • IXP Pemento do Couto
  • C.R. Agricultura Ecolóxica de Galicia
  • viño da terra de betanzos
  • IXP Tarta de Santiago
  • IXP viño augardente de galicia
  • DOP Queixo Tetilla
  • IXP licor de herbas de galicia
  • Vaca Gallega / Buey Gallego
  • IXP ribeiras do morrazo
  • IXP licor cafe de galicia
  • DOP Pemento de Herbón
  • IXP Lacón Gallego
  • IXP Mel de Galicia

Novas

Consulta as nosas novas para estar informado das noticias e eventos de maior actualidade

1

Organizadas pola Axencia Galega da Calidade Alimentaria (AGACAL), dependente da Consellería do Medio Rural, coa colaboración dos consellos reguladores das catro denominacións de orixe protexidas de queixos existentes en Galicia —Queixo Tetilla, Arzúa-Ulloa, San Simón da Costa e Cebreiro— e o consello regulador da Indicación Xeográfica Protexida Mel de Galicia; a Cata oficial dos Queixos celebrábase entre os días 10 e 11 de decembro en Santiago de Compostela, seguida da Cata oficial dos Meles de Galicia, datada no día 14 de decembro na mesma ubicación. Tanto a XXIII Cata dos Queixos coma a XIX Cata dos Meles, baseáronse nun sistema de precata ou cata de selección e nunha cata final.

Pazo Lalón, da adega Pazo Lalón, S.L. na categoría de brancos, e O Prómine Singular, de Bodegas Petrón, S.L. na de tintos, foron recoñecidos cos Acios de Ouro aos Mellores Viños de Galicia deste 2020

Poñer en valor os viños, augardentes e licores tradicionais elaborados fundamentalmente con uvas de variedades autóctonas, así coma resaltar o saber facer dos adegueiros e augardenteiros galegos, é obxectivo polo que tódolos anos a Consellería do Medio Rural pon en marcha as Catas de Galicia 2020, a través da Axencia Galega da Calidade Alimentaria —Agacal—.

ganadores

Os premiados resultaron elixidos tras un rigoroso proceso de cata a cegas realizado por catorce expertos, encargados de valorar 48 mostras correspondentes a 18 adegas inscritas a este selo de calidade

Receitas

Descubre as receitas que podes elaborar cos nosos produtos con denominación de orixe ou indicación xeográfica protexida, produtos ecolóxicos e produtos artesanais