Inicio

  • IXP Lacón Gallego
  • IXP Pemento da Arnoia
  • viño monterrei
  • viño da terra de betanzos
  • viño ribeira sacra
  • Vaca Gallega / Buey Gallego
  • IXP augardente de herbas de galicia
  • IXP Grelos de Galicia
  • Ribeiro
  • IXP Pan de Cea
  • IXP Castaña de Galicia
  • DOP Arzúa-Ulloa
  • viño da terra val de miño ourense
  • IXP Pataca de Galicia
  • Capón de Vilalba
  • DOP Pemento de Herbón
  • DOP Queixo Tetilla
  • DOP San Simón da Costa
  • IXP Tarta de Santiago
  • IXP viño augardente de galicia
  • Rías Baixas
  • IXP Ternera Gallega
  • viños valdeorras
  • IXP Viño da Terra de Barbanza e Iria
  • IXP Pemento do Couto
  • IXP licor cafe de galicia
  • IXP Pemento de Mougán
  • IXP ribeiras do morrazo
  • IXP licor de herbas de galicia
  • IXP Faba de Lourenzá
  • DOP Cebreiro
  • IXP Pemento de Oímbra
  • C.R. Agricultura Ecolóxica de Galicia
  • IXP Mel de Galicia

Novas

Consulta as nosas novas para estar informado das noticias e eventos de maior actualidade

Presentación

O Pazo de Quián acolleu o mércores 7 de outubro a presentación oficial da indicación xeográfica protexida (IXP) Pan Galego, na que participaron o conselleiro de Medio Rural, José González e o director da Axencia Galega de Calidade Alimentaria (Agacal), José Luis Cabarcos. No acto celebrouse tamén unha mesa redonda con representantes dos tres sectores imprescindibles para o desenvolvemento desta actividade económica: o da produción de trigo país, o da produción de fariña -muíños-, e o da produción de pan -panadarías-.

Crema de queixo DOP Cebreiro

A campaña “Come local” promoveu os produtos con indicativo de calidade e ecolóxicos cun “Xantar de Vagar en Terras da Mariña” para persoas expertas en gastronomía da Mariña de Lugo e bloggers. Trátase dunha iniciativa da Agacal que continuará ao longo do segundo semestre en escolas de hostelería e comedores escolares.

Festival da Luz 1

Baixo o lema ‘Alimentos de Galicia con certificado de orixe. Enchen de luz a túa mesa e o noso rural’, a Consellería de Medio Rural dona ao Festival de la Luz 200 menús compostos por produtos con certificado de orixe galega, cuxa recadación trala venta por parte da organización irá integramente destinada a fins solidarios. As 36 Experiencias Galegas de Calidade compartirán escenario cos artistas convidados nunha aposta pola importancia do agro galego, a vida no rural e o seu desenvolvemento.

Receitas

Descubre as receitas que podes elaborar cos nosos produtos con denominación de orixe ou indicación xeográfica protexida, produtos ecolóxicos e produtos artesanais