Inicio

  • IXP Mel de Galicia
  • IXP Pemento do Couto
  • IXP Viño da Terra de Barbanza e Iria
  • DOP San Simón da Costa
  • IXP Tarta de Santiago
  • viño da terra de betanzos
  • DOP Pemento de Herbón
  • viño da terra val de miño ourense
  • viño ribeira sacra
  • IXP Pan Galego
  • Ribeiro
  • IXP Pemento da Arnoia
  • IXP Faba de Lourenzá
  • C.R. Agricultura Ecolóxica de Galicia
  • IXP Pataca de Galicia
  • IXP augardente de herbas de galicia
  • viños valdeorras
  • viño monterrei
  • IXP Lacón Gallego
  • IXP Castaña de Galicia
  • IXP licor cafe de galicia
  • DOP Cebreiro
  • Capón de Vilalba
  • IXP Pan de Cea
  • Rías Baixas
  • IXP licor de herbas de galicia
  • IXP Pemento de Mougán
  • IXP ribeiras do morrazo
  • IXP Ternera Gallega
  • IXP Pemento de Oímbra
  • IXP viño augardente de galicia
  • Vaca Gallega / Buey Gallego
  • IXP Grelos de Galicia
  • DOP Queixo Tetilla
  • DOP Arzúa-Ulloa

Novas

Consulta as nosas novas para estar informado das noticias e eventos de maior actualidade

1

Organizadas pola Axencia Galega da Calidade Alimentaria (AGACAL), dependente da Consellería do Medio Rural, coa colaboración dos consellos reguladores das catro denominacións de orixe protexidas de queixos existentes en Galicia —Queixo Tetilla, Arzúa-Ulloa, San Simón da Costa e Cebreiro— e o consello regulador da Indicación Xeográfica Protexida Mel de Galicia; a Cata oficial dos Queixos celebrábase entre os días 10 e 11 de decembro en Santiago de Compostela, seguida da Cata oficial dos Meles de Galicia, datada no día 14 de decembro na mesma ubicación. Tanto a XXIII Cata dos Queixos coma a XIX Cata dos Meles, baseáronse nun sistema de precata ou cata de selección e nunha cata final.

Pazo Lalón, da adega Pazo Lalón, S.L. na categoría de brancos, e O Prómine Singular, de Bodegas Petrón, S.L. na de tintos, foron recoñecidos cos Acios de Ouro aos Mellores Viños de Galicia deste 2020

Poñer en valor os viños, augardentes e licores tradicionais elaborados fundamentalmente con uvas de variedades autóctonas, así coma resaltar o saber facer dos adegueiros e augardenteiros galegos, é obxectivo polo que tódolos anos a Consellería do Medio Rural pon en marcha as Catas de Galicia 2020, a través da Axencia Galega da Calidade Alimentaria —Agacal—.

catadores

Medio Rural continúa cos seus desprazamentos ás sedes dos consellos reguladores das denominacións de orixe vitivinícolas, para poder entregar de xeito individualizado os premios correspondentes coas Catas de Galicia 2020. O día 19, na Cidade da Cultura, entregaranse as distincións das augardentes e licores tradicionais, canda os galardóns aos mellores viños tinto e branco.

Receitas

Descubre as receitas que podes elaborar cos nosos produtos con denominación de orixe ou indicación xeográfica protexida, produtos ecolóxicos e produtos artesanais