Inicio

  • IXP licor de herbas de galicia
  • Rías Baixas
  • IXP Grelos de Galicia
  • IXP Viño da Terra de Barbanza e Iria
  • DOP Cebreiro
  • viño monterrei
  • IXP Pemento de Mougán
  • DOP Pemento de Herbón
  • IXP Pemento de Oímbra
  • IXP Castaña de Galicia
  • IXP Ternera Gallega
  • IXP Pemento da Arnoia
  • viño da terra de betanzos
  • IXP Tarta de Santiago
  • viño da terra val de miño ourense
  • IXP licor cafe de galicia
  • IXP ribeiras do morrazo
  • IXP Lacón Gallego
  • DOP Arzúa-Ulloa
  • C.R. Agricultura Ecolóxica de Galicia
  • IXP Pataca de Galicia
  • viño ribeira sacra
  • IXP Pemento do Couto
  • IXP Mel de Galicia
  • IXP Pan de Cea
  • IXP Faba de Lourenzá
  • Capón de Vilalba
  • viños valdeorras
  • DOP San Simón da Costa
  • DOP Queixo Tetilla
  • Ribeiro
  • IXP augardente de herbas de galicia
  • Vaca Gallega / Buey Gallego
  • IXP viño augardente de galicia

Novas

Consulta as nosas novas para estar informado das noticias e eventos de maior actualidade

Crema de queixo DOP Cebreiro

A campaña “Come local” promoveu os produtos con indicativo de calidade e ecolóxicos cun “Xantar de Vagar en Terras da Mariña” para persoas expertas en gastronomía da Mariña de Lugo e bloggers. Trátase dunha iniciativa da Agacal que continuará ao longo do segundo semestre en escolas de hostelería e comedores escolares.

Festival da Luz 1

Baixo o lema ‘Alimentos de Galicia con certificado de orixe. Enchen de luz a túa mesa e o noso rural’, a Consellería de Medio Rural dona ao Festival de la Luz 200 menús compostos por produtos con certificado de orixe galega, cuxa recadación trala venta por parte da organización irá integramente destinada a fins solidarios. As 36 Experiencias Galegas de Calidade compartirán escenario cos artistas convidados nunha aposta pola importancia do agro galego, a vida no rural e o seu desenvolvemento.

Queixos con DOP

Un total de vinte xornadas formativas sobre a análise sensorial dos queixos galegos con Denominación de Orixe Protexida (DOP) serán as que imparta a catadora Salomé Beiroa por distintos puntos da xeografía galega. Esta actividade está financiada con fondos europeos (Feader) e pola Axencia Galega de Calidade Alimentaria (Agacal). Tamén colaboran os catro consellos reguladores dos queixos galegos con DOP, así como outras entidades. A formación será gratuíta e está dirixida ao sector e industria agroalimentarios.

Receitas

Descubre as receitas que podes elaborar cos nosos produtos con denominación de orixe ou indicación xeográfica protexida, produtos ecolóxicos e produtos artesanais