Inicio

  • IXP Pemento da Arnoia
  • IXP Mel de Galicia
  • IXP Ternera Gallega
  • IXP Faba de Lourenzá
  • IXP Pataca de Galicia
  • IXP Castaña de Galicia
  • Rías Baixas
  • IXP ribeiras do morrazo
  • C.R. Agricultura Ecolóxica de Galicia
  • Capón de Vilalba
  • IXP Viño da Terra de Barbanza e Iria
  • viños valdeorras
  • Vaca Gallega / Buey Gallego
  • DOP San Simón da Costa
  • IXP Pemento de Mougán
  • IXP Pemento de Oímbra
  • viño da terra val de miño ourense
  • Ribeiro
  • IXP Pemento do Couto
  • IXP Grelos de Galicia
  • IXP Lacón Gallego
  • IXP viño augardente de galicia
  • DOP Queixo Tetilla
  • IXP augardente de herbas de galicia
  • DOP Pemento de Herbón
  • IXP Pan Galego
  • IXP Tarta de Santiago
  • IXP licor cafe de galicia
  • DOP Cebreiro
  • viño ribeira sacra
  • DOP Arzúa-Ulloa
  • viño monterrei
  • viño da terra de betanzos
  • IXP Pan de Cea
  • IXP licor de herbas de galicia

Novas

Consulta as nosas novas para estar informado das noticias e eventos de maior actualidade

1

Organizadas pola Axencia Galega da Calidade Alimentaria (AGACAL), dependente da Consellería do Medio Rural, coa colaboración dos consellos reguladores das catro denominacións de orixe protexidas de queixos existentes en Galicia —Queixo Tetilla, Arzúa-Ulloa, San Simón da Costa e Cebreiro— e o consello regulador da Indicación Xeográfica Protexida Mel de Galicia; a Cata oficial dos Queixos celebrábase entre os días 10 e 11 de decembro en Santiago de Compostela, seguida da Cata oficial dos Meles de Galicia, datada no día 14 de decembro na mesma ubicación. Tanto a XXIII Cata dos Queixos coma a XIX Cata dos Meles, baseáronse nun sistema de precata ou cata de selección e nunha cata final.

Pazo Lalón, da adega Pazo Lalón, S.L. na categoría de brancos, e O Prómine Singular, de Bodegas Petrón, S.L. na de tintos, foron recoñecidos cos Acios de Ouro aos Mellores Viños de Galicia deste 2020

Poñer en valor os viños, augardentes e licores tradicionais elaborados fundamentalmente con uvas de variedades autóctonas, así coma resaltar o saber facer dos adegueiros e augardenteiros galegos, é obxectivo polo que tódolos anos a Consellería do Medio Rural pon en marcha as Catas de Galicia 2020, a través da Axencia Galega da Calidade Alimentaria —Agacal—.

ganadores

Os premiados resultaron elixidos tras un rigoroso proceso de cata a cegas realizado por catorce expertos, encargados de valorar 48 mostras correspondentes a 18 adegas inscritas a este selo de calidade

Receitas

Descubre as receitas que podes elaborar cos nosos produtos con denominación de orixe ou indicación xeográfica protexida, produtos ecolóxicos e produtos artesanais