Noticias

1

Logo da aprobación do decreto polo que se regula a artesanía alimentaria, falta por aprobar a orde que regula as normas técnicas de cada un dos produtos, agora mesmo en período de exposición pública. Artesanía alimentaria, artesanía alimentaria da casa e artesanía alimentaria da montaña serán os distintivos que amparen estes produtos.

Presentación

O Pazo de Quián acolleu o mércores 7 de outubro a presentación oficial da indicación xeográfica protexida (IXP) Pan Galego, na que participaron o conselleiro de Medio Rural, José González e o director da Axencia Galega de Calidade Alimentaria (Agacal), José Luis Cabarcos. No acto celebrouse tamén unha mesa redonda con representantes dos tres sectores imprescindibles para o desenvolvemento desta actividade económica: o da produción de trigo país, o da produción de fariña -muíños-, e o da produción de pan -panadarías-.

Foto: patacadegalicia.es

Os cambios principais consisten na ampliación da área de produción a toda a comunidade autónoma e a introdución de dúas novas variedades, a Agria e a Fina de Carballo.

A Agacal constrúe tres invernadoiros para prácticas de produción ecolóxica en centros escolares

No marco dun plan piloto aprobado en novembro de 2019, a Axencia Galega da Calidade Alimentaria (Agacal) instalou tres invernadoiros en centros educativos dos denominados CRA (colexios rurais agrupados) de Tomiño, Coristanco e Ribadavia.

Todo a punto para que comece en Vigo o primeiro concurso para bloggers gastronómicos

Promocionar os produtos con DOP e IXP é o obxectivo principal deste evento

O Pan Galego contará cun selo de calidade

Nas vindeiras semanas aprobarase o regulamento da IXP Pan Galego e do seu consello regulador e nomearase un consello regulador provisional, co que comezará a súa andaina esta indicación xeográfica protexida. 

Os representantes do sector presentaron hoxe a documentación para a súa tramitación.

Publicado o Decreto de artesanía alimentaria, que regula e pon en valor os produtos feitos de xeito tradicional

Busca recoñecer e fomentar os valores económicos, culturais e sociais da artesanía alimentaria, así como preservar e estimular o establecemento das empresas artesanais alimentarias

A Agacal participa no prestixioso salón Barcelona Wine Week 01

Un posto modular acolleu nove adegas con viños das distintas D.O. galegas

Participación da AGACAL en Fruit Attraction 2019

A Consellería do Medio Rural, a través da Axencia Galega da Calidade Alimentaria (Agacal) asistiu no 3º trimestre de 2019 á feira Fruit Attraction (IFEMA do 22 ao 24 de outubro).