Inicio
Noticias
Consulta nuestras noticias para estar informado de las noticias y eventos de mayor actualidad

Logo da aprobación do decreto polo que se regula a artesanía alimentaria, falta por aprobar a orde que regula as normas técnicas de cada un dos produtos, agora mesmo en período de exposición pública. Artesanía alimentaria, artesanía alimentaria da casa e artesanía alimentaria da montaña serán os distintivos que amparen estes produtos.

O Pazo de Quián acolleu o mércores 7 de outubro a presentación oficial da indicación xeográfica protexida (IXP) Pan Galego, na que participaron o conselleiro de Medio Rural, José González e o director da Axencia Galega de Calidade Alimentaria (Agacal), José Luis Cabarcos. No acto celebrouse tamén unha mesa redonda con representantes dos tres sectores imprescindibles para o desenvolvemento desta actividade económica: o da produción de trigo país, o da produción de fariña -muíños-, e o da produción de pan -panadarías-.

Os cambios principais consisten na ampliación da área de produción a toda a comunidade autónoma e a introdución de dúas novas variedades, a Agria e a Fina de Carballo.